Als je haar maar goed zit!

 
Door Laura van den Berg 6 jaren geleden2 reacties
Home  /  Geen categorie  /  Als je haar maar goed zit!

Als je haar maar goed zit!

De afgelopen maanden heb ik zelf in de lappenmand gezeten. Vandaar een langere pauze tussen mijn blogs. Hoewel ik schrijven heerlijk vind en daar ook zeker mijn ‘ei’ in kwijt kan, had ik daar een poos echt geen energie voor.
Maar goed… gelukkig is het gene wat een enorme aanslag op mijn gezondheid en op mijn doen en laten had, gevonden is. Inmiddels kan ik weer doen wat ik het liefste doe! Namelijk mooi haar maken én daar over schrijven!
In onze haarwerksalon zie ik natuurlijk genoeg mensen die een periode doormaken waarin het allemaal even niet vanzelf gaat. Maar ook in de kapsalon zien we deze klanten. Ons haar is eigenlijk net een antenne. Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan je dit aan je haar merken. Natuurlijk is dat bij iedereen anders. De ene heeft als zwakke plek darmproblemen, weer een ander hoofdpijn. Sommige mensen merken dat ze meer haaruitval hebben, een gevoelige hoofdhuid of haar wat anders dan anders zit. Deze ervaring heb ik zelf nu ook…. En ik vind het bijzonder dat het zoveel met je doet. Natuurlijk zullen velen van jullie zeggen, tja, logisch. Het is je vak, dus natuurlijk wil je dat je haar top zit! Bovendien heb je een kapsalon vol producten, dus je kan alle problemen verhelpen. En ja, dat is deels waar. Maar toch merkte ik dat het anders dan anders was…..
Mijn haar is heel poreus geworden door de combinatie zon, kleur én medicatie. Een periode heb ik veel in bed gelegen en is het haar gewoon afgebroken! Er moest een nieuwe coupe komen dus! Het werd ultra kort geknipt! Ook de kleur was deze keer een verhaal apart. Mijn haar reageerde compleet anders dan normaal en is het voor mijn man Raymond echt wel even een klus geweest om alles goed op kleur te krijgen. Simpelweg omdat de structuur van mijn haar zo poreus was, dat de chemie die in kleurproducten zit, heel anders op mijn haar reageerde dan we voor ogen hadden.

Het word door veel mensen echt onderschat hoeveel invloed je weerstand en lichamelijke conditie op je haar hebben. Je kan het vergelijken een dier. Daarbij wordt ook altijd direct naar de vacht gekeken of het beestje gezond is ja of nee.
Eigenlijk is dat bij ons mensen niet veel anders. Tegenwoordig worden glans en structuur aan het haar toegevoegd door verschillende producten die daarvoor te koop zijn. Maar als je écht niet lekker in je vel zit, dan heeft dat zo’n impact! Het wordt in sommige gevallen dan echt zichtbaar aan, bijvoorbeeld je haar. Het is dan ook goed om dit te bespreken met je kapper/ kapster. Er zijn genoeg producten die je haar van buitenaf een ondersteuning kunnen geven. Wij werken in onze salon met de verzorging en styling van Mediceuticals en Redken. Daar heb ik proteïne versterkende producten van gebruikt. En reken maar dat ik inmiddels na een aantal weken het effect echt wel begin te merken!
Daarnaast speelt voeding ook een grote rol. Voldoende vitamines en mineralen, héél veel groenten en fruit, voldoende drinken en rust. Inmiddels ben ik wel weer ‘back in business’. Maar voordat mijn haar weer in de conditie is van voor de zomer, ben ik echt nog wel een paar maanden verder…….

MO6_9234Blog groetjes

Categorie:
  Geen categorie
dit bericht was gedeeld: 0 keer
 100

2 reacties

  • yvonne says:

    Klopt geen woord van gelogen als de binnenkant niet functioneerd zie je dat vroeg of laat aan de buitenkant. Succes met je eigen strijd en s dat korte staat je top

  • Marieke says:

    Mooi geschreven Laura! Wist niet dat je in de lappenmand zat. Je conditie en gezondheid heeft inderdaad te maken met hoe je haar zit en fijn dat wij dan dichtbij het vuur zitten qua producten. Je bent nog wel blond toch? Hoop dat alles goed met je is. Groetjes Marieke x

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden