Skip to main content

Alternatieve hoofdhuidbedekking

Wij hebben een ruime keus

Wanneer je geen haarwerk wilt óf misschien niet kunt dragen wil je wel een comfortabel alternatief. Je hoofd bedekken op een manier die bij jou past. Heb jij haarverlies, alopecia, littekens op het hoofd die duidelijk zichtbar zijn of haaruitval door chemotherapie? Wij helpen je graag met mooie oplossingen.

Mutsjes, sjaals, Buff’s, hoofddoekjes, hoeden, petten of bandana’s om je hoofd mooi en warm te houden bij dun haar, kaalheid of plekken zonder haar. Voor veel van onze klanten is de combinatie van haarwerk en sjaals en mutsjes de meest ideale. In het geval van chemo therapie adviseren de oncologen waar wij contact mee hebben, zeker ’s nachts de hoofdhuid op temperatuur te houden. Want… Het haar op ons hoofd hebben wij niet voor niets.

Bescherming

Ondanks dat wij vooral denken aan hoe het haar ons uiterlijk vorm geeft is het niets anders dan een bescherming voor ons hoofd en alles wat daar in zit! Als dat haar in korte tijd uitvalt raakt de temperatuurhuishouding van onze hoofdhuid in de war. Met name ’s nachts verliezen we dan veel warmte.

Dit kost heel veel energie van ons lichaam wat we veel beter kunnen vasthouden voor herstel, weerstand enz. Een slaapmutsje is dan ook echt aan te raden. We hebben in onze collectie verschillende modellen zonder/ bijna zonder naden. Die gemaakt zijn van comfortabele stoffen zoals bamboekatoen. Deze hebben een prima pasvorm en veel comfort.

Gewoon een goede hoofdbedekking naast uw haarwerk

Voor alle andere momenten waarop je een mutsje, sjaaltje of bandana zou willen dragen, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Bekende collecties die wij voeren zijn Christine en Elle Wille. Daarnaast zijn we van verschillende webwinkels de depositeur en hebben wij een hele ruime keuze gewoon op voorraad. We vullen onze collectie regelmatig aan. Bewust kiezen we voor veel verschillende designs die we in kleine hoeveelheden inkopen. Op is dan echt op!!

Iedereen vind het fijn als mutsjes en sjaaltjes exclusief zijn en je niet meerdere mede patiënten in het ziekenhuis tegenkomt die dezelfde hoofdbedekking dragen.

Zwemmen

Voor veel klanten is de duik in het zwembad iets waarbij ze zich bedenken; “wat draag ik nu op mijn hoofd!?” Zwemmen met een haarwerk op, kan wel. Het is alleen lastig aan te geven wat chloor of zeewater met de kwaliteit van het (synthetische) haar doen. Een mutsje is dan makkelijker. Nu zijn er tegenwoordig heel veel mooie alternatieven i.p.v. de ouderwetse badmuts! Fijne stoffen die comfortabel zitten, snel drogen en gemakkelijk te wassen zijn én ook nog leuk matchen bij je badkleding of bikini!

Mutsjes passen… graag ook op afspraak

Het is bij ons mogelijk mutsjes te passen. Wij gebruiken daaronder z.g. pasmutsjes waardoor we hygiëne kunnen garanderen. Mutsjes die verkocht zijn worden niet teruggenomen om bovenstaande reden. We verzoeken je van harte om ook voor het passen van mutsjes een afspraak te maken. Wij merken in onze salon dat het fijn is om ook hier de nodige aandacht aan te kunnen besteden. Het ‘even snel iets uitzoeken’ heeft vaak toch iets meer tijd nodig dan vooraf bedacht. We willen voor iedere klant de tijd nemen die nodig is!

Hoofdhuidbedekking wordt soms ook (gedeeltelijk) vergoed

Bij sommige zorgverzekeraars valt alternatieve hoofdhuidbedekking ook onder een aanvullende verzekering. Wij informeren je graag of dit bij jouw verzekering ook zo is. Natuurlijk nemen we dan ook, net als bij het haarwerk de administratieve rompslomp uit handen en wij declareren bij de zorgverzekeraar. Moet je dit volgens de richtlijnen van de verzekeringsmaatschappij tóch zelf doen, dan nog zorgen wij dat je dit allemaal in een keurig overzicht op papier staat. Wat je alleen nog maar hoeft door te sturen met een declaratieformulier.

Heren en kinderen

Ook voor mannen en kinderen die plotseling met haaruitval te maken krijgen, hebben wij comfortabele hoofdbedekking in huis. Als man zijnde is er echt meer dan een baseball-cap! Ook op het gebied van mannenmode qua hoofdbedekking zijn er eindeloze mogelijkheden. Vaak is er wel een overeenkomst met hetgene wat er in de outdoor winkels te koop is. Toch proberen wij vooral heel kritisch te kijken naar comfort en draagbaarheid. Voor kinderen is het belangrijk dat hetgene wat ze willen dragen goed op maat is en lekker zit.

Bel dus gerust voor een afspraak zodat we onze mogelijkheden kunnen laten zien en bespreken.