Skip to main content

Onze kappers

Specialisten en liefhebbers

Door jarenlange ervaring van onze haarstylisten, hebben zij allemaal hun eigen specialisme goed kunnen ontwikkelen, juist de enorme persoonlijke expertise maakt dit team zo bijzonder.

Voor iedere klant is er de juiste stylist die jou het vertrouwen zal geven in de juiste coupe, kleur, make-up of productinformatie.

Ray-van-den-Berg

Ray

Masterstylist, eigenaar en partner van Laura.

Over Ray

Is als enig-kind opgegroeid in een “kappersgezin”. Heeft als knip en kleurspecialist in diverse salons van Amsterdam en Haarlem mogen werken. Hierdoor raakte hij ervaren in de diversiteit van coupes, wensen en haarproducten. Om uiteindelijk, ruim 30 jaar geleden in de salon van z’n ouders (de grondleggers van de salon) z’n creativiteitte tonen. Ray is nog steeds regelmatig onderweg naar het zoeken van de juiste trends in hairfashion. Londen, New York, Las Vegas en Barcelona waar hij zijn inspiratie vindt. Persoonlijk kleuradvies met een daarbij horende coupe creëren is zijn specialiteit. Maar het juiste advies voor thuis in styling en verzorging is zijn échte missie! Alles draait om communicatie. Als haarstylist en colorist kun je nog zo’n mooi eind resultaat maken, de dagen na je salonbezoek behoor je met de juiste tools en haarproducten ook je looks thuis te kunnen creëren. Die uitdaging wilt Ray graag met je aangaan, wanneer je bij hem in z’n stoel plaatsneemt.

Als je een vader bent van 2 krullenbollen, begrijp iedereen dat Ray een specialist is op het gebied van krullencoupe’s. Ben jij diegene met onrustige en weerbarstige krullen? Heb jij prachtige een prachtige slag in je haar, maar zie je door de krullen de mogelijkheden niet meer? Ga eens op goed advies af van een echte krullenkapper. In de salon wordt o.a. gewerkt met de producten van Boucleme. Deze Britse producten werken volgens de CG-Methode. Zijn Vegan en uiteraard juist geschikt voor iedereen met grove slag tot spiraalkrul.

Verder laat Ray zich graag inspireren door de steeds vernieuwende wereld van haarproducten. Zij zijn dan ook supertrots dat de salon o.a. depositair is van Authentic Beauty Concept. Al hun producten zijn 100% vegan, Sulfaten en Parabenen-vrij. Vrij van alle plastics en alle verpakkingen zijn gerecycled. In de salon vind je ook een refill-bar waar jouw favorieten shampoo’s en conditioners nagevuld worden zodat er geen onnodig afval wordt gecreëerd. Verder werkt Ray met het team van 7 haarstylisten, met de producten van Eleven Australia, Mediceuticals, Kevin.Murphy, Olaplex, Great Lengths en Make-Up Studio. Om de klanten nog meer stylingtools te geven, Ray een 12-tal haarproducten onder zijn eigen label (ray) ontwikkeld.

Ben jij toe aan nieuwe haarinspiratie? Ray zorgt zeker voor een nieuwe kijk op jouw haar.

Laura-van-den-Berg

Laura

Haarwerk & extensionspecialiste, visagiste, eigenaar en partner van Ray.

Over Laura

Na een aantal jaren in de verpleging te hebben gewerkt, kwam zij via Ray in het kappers & haarwerkvak terecht. De combinatie van medisch en cosmetisch blijkt voor Laura de meest ideale. Als zelfstandig hoofdhuidconsulente heeft zij vaktechnische trainingen voor collega kappers mogen verzorgen. Daarnaast is zij omgeschoold tot kapster/ haarwerkspecialist. Vele opleidingen, cursussen en specialisatietrainingen volgden waardoor zij nu een wel héél complete haarwerkcollectie, vakkennis en veel service kan bieden. De haarwerksalon heeft een geheel eigen plek binnen het bedrijf en is gevestigd naast de kapsalon. Discretie, privacy in een prettige sfeer zijn de uitgangspunten. In haar eigen atelier vermaakt zij de haarwerken of past deze aan, aan de wensen van de klant. Haarwerk kan een oplossing zijn bij haaruitval door chemotherapie, alopecia of bij hormonale haarproblemen. Laura is tevens gediplomeerd visagiste en werkt vrijwillig als landelijk workshop-assistent voor Look Good, Feel Better in o.a. het RKZ in Beverwijk.

Binnenkort komt een droom van Laura uit! Haar eigen ontworpen haarstukken worden wereldwijd uitgeleverd. Een unieke samenwerking met één van meest toonaangevende haarwerkleveranciers van Duitsland. Deze haarwerken zijn speciaal ontwikkeld voor vrouwen die problemen ondervinden van Alopecia Frontalis, en nog geen gepaste oplossing hebben gevonden voor hun haarprobleem.

Tevens is Laura een gerenommeerd extensionspecialist. In de salon wordt gewerkt met de hairextensions van Great Lengths. Door deze ervaring ontvangt zij klanten uit het gehele land en reist zij zelfs naar haar klanten toe in o.a. België en Duitsland om mooier, langer en voller haar te maken.

Laurien Ray-van-den-Berg

Laurien

Haarstylist, colorist, hoofdhuidspecialist en visagist.

Over Laurien

Een creatieve duizendpoot, is een mooie samenvatting van Laurien haar kwaliteiten. Al 15 jaar een bekend gezicht in de salon. Als moeder van 2 kids werkt ze 3 dagen in de salon en beheert zij ook nog haar eigen webshop in kraamcadeau’s. Tijdens haar werk in de salon zoekt zij altijd naar de balans in coupe en haarkleur. Als Mediceuticals Specialist opgeleid, waardoor zij alle ins & outs weet over deze producten en de oplossingen op het gebied huid en haarproblemen. Daarbij heeft zij zich verdiept in deze problematiek d.m.v. de opleiding Dermatologie voor Kappers. Wanneer je bij Laurien een afspraak maakt voor een Haar & hoofdhuidanalyse, wordt je door haar ontvangen in een aparte ruimte van de haarwerksalon. Hier wordt de hoofdhuid 200x vergroot d.m.v. de Mediceuticals Derma-scoop.. Na een uitgebreide analyse geeft zij je een advies die een oplossing kan bieden of duidelijkheid kan geven bij klachten als haaruitval, jeuk, eczeem, allergieën en hormonale hoofdhuidklachten. Door het volgen én geven van diverse workshops en cursussen (huid en haar) heeft zij samen met Laura de ervaring verworven, dat zelfs dermatologen hun expertise opvragen.

Binnenkort een waanzinnig feest of bruiloft in het vooruitzicht? Ook voor het juiste make-up advies of bruidsmake-up ben je bij Laurien aan het juiste adres.

Patricia Ray-van-den-Berg

Patricia

Hairstyliste, men’s style specialiste.

Over Patricia

Al bijna 25 jaar werkzaam bij Ray. Klassiek geschoold maar nog altijd “in” voor de trends van nu! Dus zelfs voor een permanent draait zij haar handen niet om! Zij zorgt dat iedere klant op zijn of haar gemak bij haar in de stoel zit. Als moeder van vier kinderen, is ze een kei in het knippen en vlechten van kinderen, maar zeker ook hun moeders!

Echt gespecialiseerd is zij in het creëren van de classic barber-looks, uiteraard met de juiste uitleg van de gebruikte  producten en de verzorging voor thuis. Patricia is dol op de stylingproducten van ons “private label” RAY. Ben jij toe aan een nieuwe look, of weet jij niet hoe je haar te stylen met de juiste tools? Laat je dan inspireren door de jarenlange ervaring van onze Patricia.

Louse Van Den Berg

Louise

Hairstyliste, Coloriste, Haarwerkspecialiste.

Over Louise

Deze échte West-Friese, heeft in heel Noord-Holland haar sporen als haarstyliste al verdient. Als een echte levensgenieter is zij heel goed op de hoogte hoe (haar)mode op dit moment in het uitgaanscircuit eruit ziet. Kleuren, en vooral het werken met low en –highlights geeft haar heel veel voldoening, door lang haar nog mooier te maken. Ook is zij opgeleid tot Eleven Australia GURU. Daardoor heeft zij heel veel kennis en ervaring in de producten van deze prachtige Vegan Friendly, haarproducten. Bij Louise is lang haar, nooit lang genoeg. Dé reden dat zij zeer ervaren is in lang haar d.m.v. hair-extensions(Great Lengths)  en hairweaving (Natural Hair)

Als haarwerkspecialiste is Louise een fijne back-up voor Laura en Karin, en daardoor ook regelmatig te vinden in de haarwerksalon.

Martine Ray-van-den-Berg

Martine

Hairstyliste, high-light en balayage specialiste.

Over Martine

Enthousiast, vrolijk, lief, geduldig en met volle aandacht naar onze gasten is Martine helemaal in de salon op haar plek. Modern, klassiek, elke stijl van coupe en kleur beheerst zij, zonder haar eigen identiteit te verliezen. Door een goed en duidelijk voorgesprek zal ze het mooiste uit jezelf halen. Door haar ervaring als leidinggevende ook een prima teamplayer in onze salon. Door haar geduld is zij een geweldige haarstyliste voor onze jongste gasten.

Beleving in onze was-massage stoelen ervaar je op een kalme en serene manier. Advies van de juiste verzorging krijg je er uiteraard bij, zonder het verwen-moment te verliezen. Na afloop verzorgt zij je een heerlijk verse muntthee of cappuccino, voordat zij met de gewenste coupe aan de slag gaat.

Deborah Ray-van-den-Berg

Deborah

Hairstyliste.

Over Deborah

Deze sportieveling is de nieuwste creatieveling in het team van Ray. Deborah heeft veel ervaring opgedaan in diverse salons in de IJmond én Amsterdam. Ook heeft zij haar kennis een jaar lang overgedragen als lerares op de kappersopleiding. Kleuren, knippen en styling, niets is haar te gek. Werkt graag met lang haar, zowel het knippen en onderhouden, als het plaatsen van prachtige high-lights of balayage. Haar doel: iedereen nog te mooier maken, zowel innerlijk als uiterlijk en jouw persoonlijkheid te versterken.

Deborah volgt op dit moment een speciaal trainings-traject via Kevin.Murphy in Rotterdam. Na een jaar lang intensieve training en begeleiding, mag zij zich uiteindelijk “Session.Salon Specialiste” noemen. Gespecialiseerd in echt alles omtrent het merk en filosofie van Kevin.Murphy. Één van de meest toonaangevende haarcosmetica-brands in de wereld.

Karin Ray-van-den-Berg

Karin

Haarwerkspecialiste

Over Karin

Karin is met haar jarenlange kapperservaring zich nu geheel gaan richten op het vak als haarwerkspecialiste. Zowel diegene die door medicatie als door een vorm van Alopecia zijn of haar haar verliezen kan zij voorzien van het juiste advies. Niet alleen het adviseren en aanmeten van een haarwerk, pruik of haaraanvulling, ook het onderhoud, aanpassingen en reparaties is voor haar dagelijks werk. Door haar kapperservaring zal zij ook vaak diegene zijn die het eigen haar, in onze haarwerksalon kan kleuren en voorzien van de juiste coupe. Karin is duidelijk en heeft een luisterend oor, zeker wanneer haar cliënten nog onzeker zijn over de keuzes die zij willen maken, en de onduidelijkheden die er bij haarverlies nog zijn.

Debby Ray-van-den-Berg

Debby

Officemanager

Over Debby

Ooit begonnen in de pedagogische sector, heeft Debby door een carrière switch ons team uitgebreid. Zij regelt alle administratieve zaken in en om onze salons. Wanneer zij niet op haar vertrouwde plek in ons kantoor zit, werkt zij als zelfstandig kindercoach met tieners die moeite hebben met planning. (Plannen&Zo)

In de salon verwerkt zij de declaraties vanuit de haarwerksalon en houdt contact met de zorgverzekeringsmaatschappijen voor onze klanten, na aankoop van pruiken, haarstukken en alternatieve hoofdhuidbedekkingen.Ook is Debby uw gastvrouw en contactpersoon bij workshops in de haarwerksalon. Doel daarvan is het samenbrengen van mensen die om wat voor een reden dan ook, een haarwerk/ pruik dragen.

Pepsi

Salonhond, gespecialiseerd in knuffels ontvangen én geven.

Over Pepsi

Ruim 3 jaar is Pepsi de salonhond van de baasjes Ray & Laura. Pepsi is veelvuldig te vinden in de haarwerksalon.

Dit lieve teefje is een echte Australiën Labradoodle en daardoor hypo-allergeen en heeft ze geen haarverlies.

Wanneer je de haarwerksalon bezoekt, zal ze je waarschijnlijk enthousiast begroeten, wanneer ze niet haar slaapje pakt.

Pepsi geeft niet alleen veel vreugde mee, ook kan ze onze klanten wat troost en afleiding bieden. En dat alles voor een lieve knuffel.