Skip to main content
Haarwerken

Groot compliment

Groot compliment

Een groot compliment

Een van mijn klanten is al een aantal jaren onder behandeling voor kanker.
Ik weet nog heel goed dat ze in de kapsalon kwam en zei dat ze graag een afspraak met míj wilde maken i.p.v. met één van mijn collega’s die haar normaal gesproken altijd knipte… Dat is inmiddels 7 jaar geleden en we zijn al een aantal haarwerken verder, die zij in onze salon aangeschaft heeft.

Toen we vorige week een afspraak gingen plannen voor het uitzoeken van een nieuw haarwerk, vroeg ze mij of ik het leuk vond als ze haar ervaringen in onze salon een op papier zou zetten voor me. En natuurlijk vind ik dat geweldig!
Een groter compliment kan je toch niet krijgen!? Ik werd er in ieder geval een beetje stil van…

Op weg naar de kapper

Ank was een aantal jaren geleden ons model in het Noord Hollands Dagblad. Een metamorfose kan ook met haarwerk!

We zijn vanuit Hoorn op weg naar Beverwijk. Een beetje opgewonden voel ik me wel, ik ga mijn nieuwe haarwerk uitzoeken. Er zijn er vorige week meerdere op zicht besteld door Laura van den Berg en nu is het kiezen geblazen.Dit is niet de eerste keer voor mij, inmiddels ben ik 9 jaar ziek en voor de 4e keer is mijn haar onder invloed van chemobehandelingen uitgevallen. De tondeuse is inmiddels al over mijn hoofd gehaald, ik had nog mijn vorige haarwerk, en met de minihaartjes die over zijn zit ik dadelijk voor de grote spiegel in de prachtige salon.

Domme pech die kanker, maar laten weer (als het mogelijk is) van maken wat er van te maken is! Daar hoort voor mij ook een mooi kapsel bij.
Een nieuw haarwerk is net zoiets als een nieuwe coupe uitzoeken voor je eigen haar. Door de voortdurende behandelingen heb ik weinig kans dat mijn eigen haar nog terugkomt, voortaan draag ik een haarwerk. Dat moet dan ook gewoon goed zijn! Niks aantrekken van opmerkingen als ‘je oude is toch nog goed?’ of ‘zo, jij kijkt niet op een paar centen’. IK denk dan: normaal ga je toch ook naar de kapper?

Ik voel me een soort ambassadeur voor de salon van Ray van den Berg kappers en haarwerken. “is dat echt een pruik?” hoor ik vaak. Vooral op de poli van het Westfriesgasthuis is mijn hoofd regelmatig een onderwerp van gesprek. Op de behandelkamer ben ik uiteraard niet de enige zonder haar, maar niet elk haarwerk is even ‘onzichtbaar’. De kwaliteit van de haarwerken en de expertise van Laura en de anderen maakt dat het net iets extra’s is.

Toch is voor veel mensen vanuit West Friesland de rit naar Beverwijk een te grote stap. Zelf was ik toevalligerwijs al ver voor 2007 ooit in Beverwijk terecht gekomen door met iemand een keer mee te gaan voor verven en knippen. Mijn eigen kapsalon in Hoorn beviel mij niet meer en daarna ging ik ‘shoppen’. Dan die kapper en dan die, maar elke keer was het een teleurstelling. Tot ik op het Hilbersplein terecht kwam. Wat een vakmensen, maar ook de sfeer maakte dat ik steeds terugging. Nog steeds ervaar ik het als een uitje.

Op het moment dat ik te horen kreeg dat ik ziek was en beslist mijn haar zou verliezen, was het dan ook geen punt, ik ga naar Beverwijk. Iedereen schrikt uiteraard als je vertelt wat er aan de hand is, maar al gauw kwam de centimeter tevoorschijn en een boek met mooie hoofden. Dat keuzemoment wordt vanzelf een soort feestje en na het toch wel wat emotionele gedoe van het afscheren van de haren is het moment daar: passen.

Het uitgezochte haarwerk wordt verder voor jouzelf in model geknipt en je gaat prachtig de salon weer uit. Het is even wennen in het begin, maar heus het gevoel dat er wat op je hoofd zit verdwijnt op den duur. Mij geeft het een goed gevoel, zo’n hoofd met haren ook al zijn ze niet echt. Niet iedereen hoeft op een kilometer afstand te zien dat ik iets mankeer, het is al vervelend genoeg!

Gelukkig ben ik goed verzekerd. Dat was een collectieve verzekering via mijn werkgever en ook nu ik sinds anderhalf jaar niet meer werk heb ik die verzekering kunnen aanhouden. Het is een restitutieverzekering met een goede aanvullende verzekering. Daar betaal je uiteraard je premie voor, maar dat heb ik er graag voor over. Het grootste gedeelte van de kosten van mijn haarwerk wordt vergoed. Die vergoedingen worden ook door de salon verzorgd en eigenlijk heb je er geen omkijken naar. Wat een service!

Naast mijn nieuwe haarwerk heb ik sinds enkele dagen ook een nieuwe bril. Straks ben ik helemaal klaar voor mijn nieuwe look 2016! Met spanning kijk ik wat voor moois er klaar staat in de privé -kamer van de salon.
Kom maar op Laura, ik ben er klaar voor!

Met groet,

Ank van der Linde

Dank je wel lieve Ank voor je lovende woorden!

Kunnen we je ergens mee helpen?

“Ben jij door omstandigheden toe aan een heel of gedeeltelijk haarwerk? Dat is natuurlijk niet niks en wij kunnen dan ook heel goed begrijpen als je met allerlei vragen zit. Weet dat wij je graag op weg helpen, du neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord of nodigen je van harte uit in onze haarwerksalon.”

Laura van den BergEigenaar en haarwerkspecialist