Skip to main content

Haar doneren

Maak een ander blij met je mooie bos

In onze salon krijgen wij zeer regelmatig de vraag, “kan ik bij jullie mijn haar doneren voor stichting Haarwensen”? Ja! Dat kan absoluut bij ons!

Wij zijn heel trots dat onze haarwerksalon ook één van de 21 steunpunten is, in heel Nederland.

Persoonlijke aandacht

Wij knippen dus niet alleen het haar af, maar begeleiden ook kinderen die een haarwerk van de stichting ontvangen! We zien dus maar al te vaak hoe belangrijk het is om mooi donorhaar te kunnen verwerken in een pruik voor een kind dat zelf (tijdelijk) geen haar heeft. Wanneer je in onze salon je haar af laat knippen voor de stichting Haarwensen wordt voor het finishen / stylen van je nieuwe coupe niets gerekend. Het is fijn als we van te voren weten dat je haar wilt doneren voor Haarwensen, geef dit alsjeblieft even aan, bij het maken van de afspraak.

De spelregels voor het doneren van haar:

  • De lengte van het haar dient minimaal 30 cm te zijn (los gemeten).
  • Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.
  • Het haar moet schoon, droog en gevlochten zijn.
  • Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
  • Geverfd, behandeld, geblondeerd haar of haar met high lights kunnen we niet gebruiken.

De pruiken van Haarwensen worden dus gemaakt van echt haar. Daarom zijn zij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Ook deze ontvangen wij graag, we sturen deze graag voor je op.

Pruiken voor kinderen

De pruiken zijn alleen bestemd voor kinderen, niet voor volwassenen. Dit betekent dat het haar dat gebruikt wordt voor het maken van de pruiken, ook geschikt moet zijn voor een kind. Je kunt je voorstellen dat een kind bijvoorbeeld niet blij maken met een grijze pruik. De gedoneerde haren worden niet bewerkt, de kleur van het toegestuurde haar wordt dus ook de kleur van de pruik. Bedenk dus vooraf goed of een kind van nature jouw haarkleur kan hebben.

Leeftijd van het haar:

De leeftijd van het haar maakt niet uit, zo lang het maar soepel, zacht en glanzend is. Wanneer het haar ouder is dan 10 jaar zal het eerst door Haarwensen gecontroleerd worden, alvorens deze wordt verwerkt in een pruik. Extensions worden niet gebruikt.