Skip to main content

Synthetische pruiken

Niet van echt te onderscheiden

De keuze “welk soort haar wil ik gaan dragen”, lijkt voor veel klanten voor het informatiegesprek, best lastig. Maar synthetisch confectie haarwerk is tegenwoordig niet meer van echt haar te onderscheiden ondanks dat het van een kunstvezel gemaakt wordt! Het haar heeft eenzelfde diameter als het gemiddelde Noord-Europese haar en heeft een heel natuurlijke valling.

Doordat de kunstvezel zo dun is ‘glimt’ het ook niet zoals het haarwerk in vroegere jaren deed. Het wordt geleverd in de huidige modieuze modellen en de kleurmogelijkheden zijn eindeloos! Het wordt met net zo veel precisie gemaakt als een Zwitsers horloge.

Synthetisch haar is kleur en vocht bestendig. Houdt minder zuurstof vast en is daardoor zeker niet warmer om te dragen. Een modern synthetisch haarwerk weegt maar 15 tot 50 gram en heeft een optimaal draagcomfort.

Montuur

Naast het verschil tussen echt haar en synthetische haarwerken. Bestaat er ook een verschil in de manieren waarop het haarwerk gemaakt wordt. Zo is het mogelijk dat pruiken machinaal zijn gemaakt, waardoor ze sneller klaar zijn en daardoor goedkoper in prijs. Het nadeel is dat de haarwerken iets dikker zijn en dat kan minder comfortabel/ warmer aanvoelen.

De handgeknoopte haarwerken of trenzen gecombineerd met monofillament en/of lacefront beschikken over een andere verdeling van het haar, waardoor ze minder zwaar zijn. Bij het maken van de juiste keuze is het heel belangrijk om de kijken hoe de eigen inplant van het haar is en welk haarwerk daar het meest mee overeen komt.

Modellen en kleurnuances

Mogelijkheden in kleur zijn eindeloos bij synthetisch haar. Er zijn zo ontzettend veel kleurencombinaties en verschillende modellen in allerlei stijlen dat er altijd wel een haarwerk te vinden is die helemaal voldoet aan je wensen en verwachtingen!

Wij vinden het allerbelangrijkste dat je jezelf herkent in de spiegel en je daardoor zelfverzekerd en goed voelt.

Synthetisch haar doet daarin totaal niet onder voor haarwerken van echt haar. Het is maar net wat het beste bij je past.

Erfelijke kaalheid / alopecia androgenetica

Gebruiksduur

De gebruiksduur van een haarwerk is per persoon verschillend, dit hangt af van de leefomstandigheden en de intensiteit waarmee een haarwerk gedragen wordt. Uitgegaan van normaal gebruik is de gemiddelde gebruikstermijn voor een haarwerk 9 maanden tot een jaar. Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden, verzorging, grote van het haarstuk en het soort synthetische vezel, kan dit korter of juist langer zijn.

Zichtzendingen

In onze salon werken wij met zichtzendingen. Dit houdt in dat wij tijdens het intake gesprek duidelijk bespreken wat je wilt. Natuurlijk kijken we hier naar kleur en model, maar ook naar pasvorm en bespreken we duidelijk de wensen en verwachtingen. Naar aanleiding van dit gesprek maken we een nieuwe afspraak voor het passen van het haarwerk. Tijdens deze (vrijblijvende) afspraak passen we zorgvuldig de haarwerken die specifiek voor jou besteld zijn. Zit het haarwerk van je keuze erbij, dan mag je deze direct meenemen of kosteloos reserveren totdat het moment dat je deze echt nodig hebt. Bij situaties waarbij het hele bestelproces wat sneller geregeld moet worden kunnen wij binnen 48 uur leveren.

Onderhoud

De verzorging van synthetisch haarwerk is heel gemakkelijk! Dit is eigenlijk hét grote voordeel van dit type haarwerk, het zit altijd goed! De vezel wordt op zo’n manier gemaakt dat deze altijd weer in zijn eigen valling terug komt. Ondanks wind en andere invloeden van buitenaf. Ieder haarwerk leveren wij met een onderhoudspakket en wij leren tijdens de was instructie hoe je je haarwerk het beste kan verzorgen en in model kunt brengen. Natuurlijk is het wel heel belangrijk om je aan deze verzorgingsrichtlijnen te houden. Dit komt ten goede aan de gebruiksduur van je haarwerk.