Skip to main content

Stichting haarwensen

Uit een gezonde hoofdhuid groeit gezond haar

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen.

Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Wij zijn heel trots om 1 van de 21 landelijke steunpunten van de Stichting Haarwensen te zijn!

Persoonlijke aandacht

De Stichting heeft als doelstelling om alle kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar die hun haar verliezen, door een medische behandeling of andere vorm van alopecia, te voorzien van een pruik.

Per jaar verliezen 500 tot 550 kinderen hun haren door een behandeling tegen kanker. Eén á twee op de honderd mensen verliezen (deels) hun haar door een vorm van Alopecia. In 20 % van de gevallen is deze kaalheid blijvend of breidt deze zich zelfs uit. In deze groep vallen ook kinderen.

Zowel kankerpatiënten als kinderen met Alopecia kunnen bij de Stichting terecht. Samen met de Stichting gaan zij op zoek naar een geschikte oplossing.

Naast het schenken van een pruik vergoedt de Stichting ook het onderhoud van de pruik. Zo behoudt de pruik ook gedurende de draagperiode haar kwaliteit.

Werkwijze

Wanneer een kind behoefte heeft aan een pruik of haarstuk, horen wij dit in de salon vanuit de Stichting Haarwensen.

Zij nemen contact met ons op zodra er een kind is in onze regio die haarwerk wil gaan dragen en een aanvraag bij hen heeft ingediend.

Er zal gevraagd worden naar foto van voor én na de haaruitval, de maat van het hoofd en duidelijke foto’s van de haarkleur. Hierdoor is het mogelijk een goede indicatie te krijgen, wat het beste zou kunnen passen.

Wij wachten intussen de bestelling af, maar ook het telefoontje van de ouders en het kind voor een pasafspraak bij ons in de salon. Er wordt een selectie gemaakt van een aantal pruiken en/of haarstukken welke naar ons als steunpunt gestuurd wordt. Samen gaan we passen en kiezen dat haarwerk uit wat het meest overeenkomt met het eigen haar en kapsel.

Namens de stichting ontvang je bij het haarwerk 1 onderhoudspakket. Ook leren we tijdens een was en onderhoudsinstructie hoe je je haarwerk het beste kan verzorgen en onderhouden. Wij willen alle kinderen 1 keer per 3-4 maanden graag terug zien in de salon voor een onderhoudscontrole. Heb je extra onderhoudsproducten nodig, dan zijn deze voor eigen rekening.

Je kan er ook voor kiezen alle onderhoudsbehandelingen bij ons in de salon te laten doen. Ook hier zitten geen kosten aan verbonden, deze neemt Haarwensen op zich.

Werkwijze

Alle pruiken en haarstukken worden gemaakt van echt haar, dit haar wordt toegestuurd van kinderen en volwassenen uit heel Nederland. De haarwerken worden allemaal op voorhand gemaakt, zodat deze zo snel als nodig is, geschonken kunnen worden aan een kind.

Het haarwerk en alle kosten wat betreft onderhoud in de salon, worden betaald door stichting Haarwensen. Wij vertrouwen er dan ook op dat je zuinig bent op het haarwerk!

Bij vragen of opmerkingen kan je altijd terecht bij het secretariaat van de stichting Haarwensen, natuurlijk kan je ook bij ons terecht. Wij staan in nauw contact met Haarwensen.