Skip to main content

Verzekering

Wij regelen het administratieve gedeelte voor u

Hoe zit het met de vergoeding van uw pruik of haarwerk? De aanschaf van een pruik of haarwerk kost geld, zeker enkele honderden Euro’s. De vergoedingsmogelijkheden zijn per verzekeringsmaatschappij verschillend.

Iedereen die om medische redenen haarwerk draagt, heeft recht op een basis vergoeding. Als erkend leverancier hebben wij contracten met alle verzekeraars.

Verzekeringen

Wij nemen de zorg voor de financiële afhandeling en het administratieve gedeelte graag van u over en regelen de papieren rompslomp direct met uw verzekeraar.

Ieder jaar wordt de basis vergoeding opnieuw vastgesteld. Bij aankoop van het haarwerk in onze salon wordt de standaard deze basis vergoeding direct verrekend. Deze basis vergoeding is bij iedere verzekeraar hetzelfde.

Bij iedere zorgverzekering zijn de bedragen die extra uitgekeerd worden bij persoonsgebonden hulpmiddelen verschillend. Dit is afhankelijk of u aanvullend verzekerd bent en hoe uw verzekeringspakket eruit ziet. Als ANKO erkende salon in haarwerken hebben wij een contract met alle zorgverzekeringen in Nederland. Daardoor zijn we goed op de hoogte van de vergoedingen die uitgekeerd worden bij een haarwerk met een medische indicatie. Iedereen die een vergoeding voor haarwerk van zijn/haar verzekeringsmaatschappij indient mag 1 keer per jaar declareren. Wanneer je ieder jaar een nieuw haarwerk wilt aanschaffen moet daar precies 1 jaar + 1 dag tussen zitten voordat deze weer gedeclareerd mag worden. Natuurlijk houden wij deze informatie goed bij.

Welke verzekeraar vergoed wat?

De basis zorgverzekering vergoedt een pruik (€ 431,-) en soms vergoedt de aanvullende verzekering nog extra. Als ANKO erkende haarwerkspecialist hebben wij afspraken gemaakt met zorgverzekeraars, waardoor wij voor je kunnen declareren. De vergoeding wordt dan in mindering gebracht op de totaalprijs van de pruik.

Zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars die onder Achmea vallen, keren de vergoeding van de aanvullende verzekering aan ons uit. Als je bij één van deze verzekeraars aangesloten bent, declareren wij de basis en aanvullende verzekering. Dit wordt bij aankoop van het haarwerk direct van het aankoopbedrag afgehaald. (mits je aanvullend verzekerd bent). Je ontvangt van ons dan een overzichtsrekening. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen gaat het op dezelfde manier als Achmea. Bij anderen wordt je verzocht de aanvullende verzekering (mits van toepassing) zelf in te dienen m.b.v. een declaratieformulier. Dan nog verzorgen wij deze administratie , zodat je deze rekening alleen nog maar hoeft door te sturen.

Iedereen die een vergoeding voor haarwerk van zijn/haar verzekeringsmaatschappij indient mag zoals gezegd 1 keer per jaar declareren.

Bij steeds meer verzekeringsmaatschappijen wordt naast het haarwerk ook een bedrag voor alternatieve hoofdbedekking vergoed. (mutsjes, doekjes en sjaals) Ook hierover kunnen wij je informeren.