Skip to main content

Een haarwerk van echt haar

Niet van echt te onderscheiden

Het kiezen van het juiste haarwerk is een belangrijke beslissing. Haar is bepalend voor de vorm van je gezicht en heeft invloed op je uitstraling. Het geeft je als het goed is, meer zelfvertrouwen.

De keuze wordt er niet eenvoudiger op, doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn. De belangrijkste keuze die je kan maken is die tussen haarwerken van echt haar of synthetisch haar.

Echt haar vergt wat meer onderhoud

Daarbij moet worden gedacht aan, kammen, wassen, föhnen en modelleren. Het is per persoon heel verschillend of er voor echt haar gekozen wordt. De keuze mogelijkheden in echt-haren-confectie haarwerk zijn tegenwoordig groot en kunnen net als synthetisch haar binnen 48 uur geleverd worden.

De reden wanneer wij echt heel duidelijk kiezen voor een haarwerk/ haarstuk van echt haar, is bij langere lengtes of wanneer je graag zelf wat meer mogelijkheden wilt hebben qua stylen.

Het haar moet soepel vallen en een zachte glans hebben. Wanneer het gaat om een haarstuk, moet het op een natuurlijke manier mixen met het eigen haar wat daaronder zit.

De prijs van echt haar hangt voor een belangrijk deel af van de lengte van het te verwerken haar

De manier waarop het haar aan het montuur bevestigd is én gaat het om een heel haarwerk of een haarstuk? Als uitgangspunt kan worden gesteld dat echt haar ca. 2 tot 3 keer zo duur is als synthetisch haar.

Het grote voordeel van echt haren haarwerken is dat het mogelijk is om een kleurcorrectie aan te brengen. Bijvoorbeeld als het iets lichter geworden is door de zon of als er wat highlights geplaatst mogen worden. Soms is een iets diepere kleur aan de aanzet juist heel natuurlijk. Je hebt meer vrijheid om je haar te stylen en daarbij is het haar makkelijker bij te werken. Ook gaat het vaak langer mee in draagtijd.

Verschillende haarsoorten

Het haar wat gebruikt wordt voor haarwerken en haarstukken moet van een zeer goede kwaliteit zijn! Het haar wordt op kleur gemaakt en soms wordt er ook een valling in aangebracht, het haar is dan echter al een aantal jaren oud. Er is voor een heel haarwerk van meerdere mensen haar nodig, om tot een natuurlijke hoeveelheid te komen. Daardoor ontstaat er een mix van verschillende haarsoorten. Ook al kies je voor een 2e keer voor een haarwerk van hetzelfde model, besef dan dat we het hier over een natuurproduct hebben. Er zijn in de hele wereld geen 2 haarwerken hetzelfde als zij van echt haar gemaakt zijn!

Wij werken in onze salon met verschillende merken en leveranciers, allemaal hebben zij hun eigen specifieke modellen, eigenschappen en kwaliteiten van haar. Daar zitten ook verschillende prijsklassen tussen. Wij bespreken samen wat je wensen zijn en welk haarwerk het beste bij je past!

Er zijn een aantal specifieke eigenschappen aan haarwerken van echt haar;

  • Lijkt en voelt net als eigen haar;
  • Kan gepermanent en gekleurd worden;
  • Je kunt er alles mee doen, zoals sporten, zwemmen en evt. ook slapen;
  • Er zijn meer mogelijkheden om het haar te stylen. Het is prima mogelijk het haar (met beleid en aandacht én de juiste producten) te stylen/ modeleren met krul of stijltang.

Het is wel belangrijk om je zelf te bedenken of dit ook bij je past als je kiest voor een haarwerk van echt haar! Want voor een optimaal resultaat moet het geföhnd of ingedraaid worden.

Natuurlijk nemen wij de verzorging en de manier waarop je je nieuwe coupe in model kan brengen zorgvuldig met je door tijdens een 1e was-instructie.

Verder kan het haar van een echt haren haarwerk, net als je eigen lange lokken afbreken en splijten. Daarnaast verkleurt echt haar wat sneller en is iets warmer om te dragen. Maar zoals we al eerder noemden, bij echt haar kan dit verholpen worden waardoor je langer plezier hebt van je haarwerk.

Het haarwerk leveren wij altijd inclusief een verzoringspakket.
Daarnaast leren we je tijdens een was/ style instructie hoe je haarwerk zo lang mogelijk mooi houdt.

Natuurlijk bieden we je ook de gelegenheid het onderhoud in de salon te laten doen.

Deze pruiken zien er niet alleen prachtig uit, maar gaan ook langer mee

Een product waar we in de salon héél enthousiast over zijn, zijn de haarwerkwerken van Follea®. Follea heeft een grote collectie echt Europese haarwerken. Niet elke haarwerkspecialist mag deze pruiken verkopen. Het is een serie haarwerken vanuit de USA die van een uitzonderlijke kwaliteit zijn!

Zij verzekeren dat ze uitsluitend hand geselecteerd Europees haar gebruiken, waardoor de kwaliteit van het haar erg hoog is. In de Follea collectie hebben we prachtige lange lengtes, subtiele kleurnuances en ook voor de donkere haartypes met natuurkrul zijn er diverse mogelijkheden.

De hoogwaardige kwaliteit van deze pruiken maakt dat zij ook in een hogere prijsklasse vallen.

Daarbij heeft deze serie haarwerken gepatenteerde systemen die comfort en draagbaarheid van haarwerken naar een heel ander niveau tillen. Speciaal voor mensen met alopecia Areata is er de Follea Gripper. De Follea Gripper is zo gemaakt dat hij niet van de hoofdhuid kan glijden, zonder het gebruik van lijm. Er zijn drie modellen: de Follea Gripper Cool, de Gripper Sport en de Gripper de Luxe. Ook vrouwen die heel gevoelig zijn voor synthetische stoffen, kunnen deze haarwerken zonder problemen dragen. Wanneer je kiest voor een Follea® haarwerk, overleggen we samen zorgvuldig hoe we de puntjes op de i kunnen zetten qua coupe, style-advies, onderhoud en verzorging.

Nieuwe collectie van follea

Follea beschikt over een nieuwe exclusieve collectie. Deze collectie wordt gemaakt van haar met een unieke natuurlijke slag (niet gepermanent) en volume of een ‘relaxed hair’ look. Alle haarwerken/pruiken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, van 15 tot bijna 60 cm en zijn allemaal voorzien van een lacefront.

Deze haarwerken zijn ook bijzonder geschikt voor klanten met een donkerder huid/ haartype.