Hairextensions

Een specialiteit in onze salon
Home  /  Kappers  /  Hairextensions

Al ruim 35 jaar wordt in onze salon het haar niet alleen afgeknipt, maar juist ook verlengd, aangevuld en extra volume aangebracht door middel van extensions. Een specialiteit in onze salon dus. Wij maken gebruik van diverse systemen die ieder voor zich, geschikt zijn voor een prachtige haarverlenging! In onze salon werken we vooral met Great Lengths.

Verder zijn we goed op de hoogte van diverse haarverlenging/ aanvulling systemen. Er zijn er verschillende die wij in onze salon toepassen.
Je favoriete coupe perfect in model gemaakt, zonder dat je eigen haar al de juiste lengte heeft. Speciale kleur effecten, zonder het haar te hoeven kleuren. Draag plezier vanaf 6 weken tot 6 maanden.

Voordat we gaan verlengen of aanvullen

Wij vinden het heel belangrijk je goed te informeren. En dan bedoelen we niet alleen over de extensions maar juist over het eigen haar én de hoofdhuid.
Uit een gezonde hoofdhuid groeit gezond haar. En aan zo gezond mogelijk haar kan een prachtige aanvulling of verlenging bevestigd worden. Waar je dan ook des te langer plezier van hebt.

De verzorging van het haar mét extensions is iets intensiever dan je waarschijnlijk gewend bent. Je zal extra veel plezier van je haar als je onze richtlijnen volgt.

Vooraf geven wij daarom niet alleen informatie hoe om te gaan met de extensions in je haar maar juist ook over een goede basisverzorging van het eigen haar én de hoofdhuid.
Bij het eerste informatie gesprek leggen wij daar alles over uit. Dus ook over het wassen, drogen, kammen / borstelen, product gebruik, stylen, slapen, vrije tijd en chemische behandelingen.

Verschillende haarverlenging systemen

In onze salon maken we gebruik van verschillende systemen om het haar te verlengen en/of aan te vullen. Daarbij maken we vooral gebruik van Great Lengths extensions.

Great Lengths

We werken met de nieuwste technieken en de beste kwaliteit extensions. Wij maken gebruik van 100% écht, geschubd haar. Het hechten van de extensions aan het eigen haar gebeurt door middel van een bond. Deze bond is gemaakt van verschillende polymeren met een structuur die gelijk is aan het menselijk haar en daardoor verkrijgen we een goede samensmelting die bijna onzichtbaar is.

De extensions zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en ruim 56 kleuren. Daarnaast kunnen we de extensions ook nog toepassen met krul én in verschillende diktes. Ook zijn de extensions in 5 verschillende lengtes te verkrijgen (20, 30, 40, 50 en 60 cm.) Dit betekend dat extensions toegankelijk zijn voor mensen met allerlei verschillende haartypen, zelfs in heel dun en fijn haar.

Great Lengths haar vindt zijn oorsprong bij de Indiase tempels. Mensen schenken uit dankbaarheid hun haar. De tempels verkopen het haar aan Great Lengths, waardoor zij scholen, ziekenhuizen en andere charitatieve doelen stichten en steunen.

De gemiddelde tijd dat Great Lengths hairextensions in het haar kunnen blijven is ca. 2 tot 5 maanden. Dit is afhankelijk van de gebruikte extensions en de kwaliteit van uw eigen haar. Maar vooral hoe je met je haar omgaat.

Great Lengths dragen is je eigen haar

Het haarvermeerdering systeem van Great Lengths bestaat uit hairextensions / hairtransfers.

Aan de top is een minuscuul klein kunststofje voor de bevestiging. Het systeem blijkt uniek in zijn kwaliteit door het 100% natuurhaar en de aanwezigheid van de natuurlijke haarschubjes. Keurig in groeirichting gesorteerd. Ook de aanhechting aan het eigen haar is uniek door de bevestiging met polymeren. Dit kunststofje heeft nagenoeg de eigenschappen van ons eigen haar. Daardoor voegt het heel makkelijk in het eigen haar.

Trendy vormen, uitlopende punten (ombre kleuringen of balayage), asymmetrische lijnen of een spannend voller model. Tegenwoordig is men trots om extensions te dragen.  Dat blijkt wel uit de vele enthousiaste celebraties! In de film, tv en mode industrie, in binnen en buitenland, is er bijna niemand die geen extensions of haaraanvulling draagt!

Wil je voor een speciale gelegenheid of de feestdagen een apart kleur- of lengte- effect in je haar, vraag ons om advies. In korte tijd wordt dit effect aangebracht en veranderen is gemakkelijk. Het kleurenpalet is onuitputtelijk met meer dan 50 kleuren. Kies je eigen uitstraling! Experimenteer, want je eigen haar wordt niet chemisch behandeld.

Andere manieren van haaraanvulling / verlenging

Op het gebied van haaraanvulling en verlenging zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen. Soms hoor je weer heel veel van het ene systeem en vervolgens komt iets anders weer meer in de belangstelling.

Wij kijken bij iedere nieuwe manier van haarverlenging / aanvulling eerst heel kritisch of het bij ons als kapsalon past.

Kunnen we hier 100% achter staan? Hoe is de kwaliteit van het haar? Hoelang is de minimale en maximale draagperiode, wat zijn de voorwaarden en zouden we het bij onze klanten toepassen?

Als dit het geval is, dan zou het kunnen zijn dat we dit nieuwe systeem in ons assortiment opnemen. Wij nemen dan ook nieuwe ontwikkelingen altijd in ons advies mee.

De haarverlenging of haaraanvulling

 • Voordat de extensions geplaatst worden wordt je haar intensief gereinigd, dit is om het haar zo schoon mogelijk te maken waardoor de bond beter hecht.
 • Denk eraan dat je haar na het aanbrengen van de extensions  ± 24 uur niet mag wassen. Dit is om de bond  goed aan te laten harden en hechten met het eigen haar.
 • 4 tot 6 weken na het aanbrengen van de ‘Great Lengths’ extensions adviseren wij je om uw haaraanvulling in de salon te laten controleren. Deze controles worden volgens afspraak gepland en zijn service.
 • Het is normaal dat ± 10% van de extensions eventueel uit kan vallen.
 • Wij geven GEEN garantie op uw verlenging / aanvulling als je de aanwijzingen die wij voor het onderhoud en verzorging van extensions geven, niet volgt.

Het is per persoon verschillend hoeveel extensions er geplaatst gaan worden en voor welk haarvermeerderingssysteem er gekozen wordt. Dit is afhankelijk van de wens, eigen haar lengte, dichtheid en structuur van het eigen haar. Wij geven je een persoonlijk advies wat naadloos aansluit op je eigen haar.

Praktische richtlijnen

Een haarverlenging of haaraanvulling door middel van Great Lengths is prachtig. Het eigen haar krijgt meer volume, meer glans, een vollere structuur en kleur. En… het is heel gemakkelijk te verwerken in je dagelijkse haarverzorging!

Veel mensen denken dat extensions onhandig zijn en dat je haarkwaliteit ervan achteruit gaat. Niets is echter minder waar. Door een aantal extensions te plaatsen in het haar wordt het eigen haar juist beschermd. Het eigen haar vermengt zich met het extensionhaar en wordt daardoor minder beïnvloed door invloeden van buitenaf. Het haar is vaak minder pluizig en ruig in de punten. En ook de punten slijten minder snel waardoor het eigen haar ook makkelijker een langere lengte bereikt. “Je bent sneller door de ‘vervelende lengtes’ heen”, waardoor je makkelijker het eigen haar kan laten groeien zonder dat de neiging ontstaat om het toch maar weer korter te knippen…

De bond die rond het eigen haar geplaatst is ligt er als een cocon om heen. De polimeren waaruit de bond is opgebouwd, hebben op geen enkele manier invloed op het eigen haar.

Andere aanwijzingen om lang te genieten van een geweldige haardos, zijn:

 • Was het haar minimaal 2 á 3 keer per week.
 • Gebruik de geadviseerde producten uit de salon. Dit i.v.m. de té verzorgende bestanddelen in veel haarverzorgingsproducten. Dit kan tussen de bond en het eigen haar gaan zitten. En dát geeft nou wel schade aan het eigen haar! Daarnaast maakt het de bond week, waardoor je minder lang plezier kunt hebben van de extensions.
 • Droog het haar altijd na het wassen aan de aanzet met een föhn, op middel warme stand.
 • Ga nooit met nat haar naar bed!!! Hierdoor heb je sneller kans op breekpunten in het haar. Het wordt er poreus en pluizig van. En het haar kan sneller in elkaar gaan zitten.
 • Gebruik minimaal 2 keer per dag een echte haren borstel of een Great Lengths borstel. Dit is om het haar goed los en uit elkaar te borstelen. Het voorkomt klitten in het haar.
 • Bij langere lengtes altijd ’s nachts voor het slapen gaan een losse vlecht in het haar maken. Het voorkomt ook weer klitvorming en het beschermd het haar tegen pluizen e.d. Gebruik ook altijd badstof elastiekjes.
 • “Smeer” niet zomaar wat stylingproducten in het haar. Veel producten bevatten siliconen en over-verzorgende ingrediënten. Dit doet de extensions en vooral de bondjes geen goed.

Ongeveer 4 tot 6 weken na het plaatsen van de extensions vragen wij je even langs te komen voor een controle. Maak hier alsjeblieft gebruik van! Wij kijken dan of alle extensions goed zitten, maar vooral willen wij van je horen of het is geworden zoals je dat verwacht had.  Alle vragen, opmerkingen en evt. misverstanden kunnen dan nog beantwoord en opgelost worden. Aan deze controles zitten géén kosten verbonden tenzij je nog een aanvullende behandeling ondergaat, zoals wassen, föhnen, knippen enz.

Volg de aanwijzingen die je in de salon krijgt, zoveel mogelijk op.

Wij hebben al meer dan 35 jaar ervaring in allerlei haar vermeerderingssystemen.
Great Lengths is er één van de velen. Door de tips en aanwijzingen die wij je geven, heb je meer plezier en draagcomfort van je ‘nieuwe’ haar!

Het uithalen van de extensions

Het uithalen van de extensions is bij veel salons een ‘ondergeschoven kindje’, er wordt niet vaak bij stil gestaan dat die geweldige haardos er op een dag óók weer uit moet!

Gemiddeld blijft een verlenging of een haaraanvulling van “van den Berg kappers” zo’n 4 tot 6 maanden zitten. Daarna wordt het in onze salon verwijderd. Het uithalen is in onze ogen eigenlijk nét zo belangrijk als het inzetten. Want wie zit er nu op te wachten dat haar eigen haar beschadigd en dun wordt van de extensions. Want dat is een veel gehoorde opmerking!

De bond die uit polymeren bestaat wordt zacht gemaakt met een ‘remover gel’, deze zit in de zogenaamde remover-gun die de bond samen knijpt. Dan kan het grootste gedeelte van de bond samen met het extensionhaar heel voorzichtig uitgekamd worden.

Bij het uitkammen van de extensions lijkt het of er héél veel haar uitgekamd wordt. Maar schijn bedriegt ook een beetje, de haren die in de loop van de maanden uitgevallen zijn blijven vast zitten in de bond van de extensions. Dat haar verlies je dus niet! Op het moment dat de extensions verwijdert worden lijkt het daardoor dat er extra veel haar uitgekamd wordt. Natuurlijk is het ook zo dat je went aan de dikte en de hoeveelheid van het extra extensionhaar, als dat er allemaal uit is, is het natuurlijk wel weer even wennen aan de eigen dikte.

Nadat alle extensions eruit gehaald zijn, wassen en conditioneren we het haar nog eens extra. Het ziet er dan weer mooi en vol uit.

Dáárna kunnen eventueel de nieuwe extensions weer geplaatst worden.

Hilbersplein 27-29, Beverwijk

Loop gerust even binnen. Bel 0251 234041 voor een afspraak of maak een online afspraak.

Online afspraak maken

Openingstijden

 • Maandag GESLOTEN
 • Dinsdag 9.00 - 17.30
 • Woensdag 9.00 - 17.30
 • Donderdag 9.00 - 17.30
 • Vrijdag 9.00 - 19.00
 • Zaterdag 9.00 - 16.00

De kapsalon werkt mét en zonder afspraak. In de haarwerksalon en make-up studio werken wij altijd op afspraak.