Skip to main content

Haaraanvulling

Een alternatief op een haarwerkstuk

Als een heel haarwerk simpelweg te groot is omdat er maar een gedeelte van het haar dunner of weg is. Dan kan een haarstuk een prima oplossing zijn i.p.v. een heel haarwerk/ pruik.

Veel mensen hebben geen notie van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is!! Met een kleine haaraanvulling kan een ‘probleemgebied’ al onzichtbaar zijn, zonder dat je het gevoel hebt een ‘pruik’ te dragen.

Wij bepalen samen met jou wat een goede oplossing zou kunnen zijn voor het haarprobleem

Of dit nu gaat om een heel haarwerk, een haaraanvulling of een heel klein plekje dat gecamoufleerd moet worden. Een systeem dat je zelf op en af kunt zetten of waar je helemaal geen omkijken naar hebt omdat het permanent bevestigd wordt. Het kan allemaal…

In het vrijblijvende informatie gesprek zetten wij alle mogelijkheden voor je uiteen. Uit ervaring weten we dat veel klanten met een dun of kaal plekje in hun dagelijks functioneren al behoorlijk beïnvloed kunnen worden. Het dragen van een haarwerk is voor veel mensen een onderwerp waar nog een taboe op rust. Er wordt niet of nauwelijks over gesproken.

Dat een klein haarstukje zo’n positief effect kan hebben en het gevoel van belemmering bijna of geheel kan wegnemen lijkt voor velen niet voor te stellen. Toch is een vaak gehoorde opmerking: “Had ik dit maar een aantal jaar eerder gedaan”. Daarnaast adviseren wij ook over hoe de conditie van je haar en de hoofdhuid kunt verbeteren en/of te stabiliseren.

Zeker als het haarstuk aan het eigen haar bevestigd wordt, moeten we heel zuinig zijn op dit haar!

Een vorm van haaraanvulling wordt vaak gebruikt wanneer je een ‘mannelijke vorm’ van kaalheid hebt; alopecia androgenetica

Of om een klein gedeelte van haar op te vullen, te camoufleren of daar volume aan te brengen. Deze haar aanvullingen zijn er in allerlei vormen. Ze kunnen verschillen in grote en in haarsoorten.

Net als met een heel haarwerk zijn hier zo veel mogelijkheden, vele daarvan hebben wij in de salon op voorraad om je een duidelijk beeld te kunnen geven wat er allemaal is. Bij een informatiegesprek laten we deze stukken zien en gaan we kijken wat de beste oplossing zou zijn. Naar aanleiding daarvan gaan we een haarwerk op maat en in de juiste kleur bestellen.

Soms is het mooier een op maat gemaakt haarstuk te dragen doordat dat misschien beter in het eigen haar doorloopt. Dan wordt er een mal gemaakt van het gedeelte waar dit gewenst is en maken we kleurstalen om een onzichtbare overgang te kunnen maken met het eigen haar.

Er zijn verschillende bevestigingsmethoden waarvoor we kunnen kiezen

Die staan hieronder uitgebreid beschreven. Er zijn ook nog andere bevestigingssystemen. De meeste daarvan hebben niet onze directe voorkeur en worden daarom hier niet expliciet genoemd. Dit wil niet zeggen dat wij deze bevestigingssystemen niet hanteren in onze salon. Tijdens het informatie gesprek vertellen wij graag wat de voor-en tegens zijn van de diverse mogelijkheden.

Bevestigen met tape

Veel heren dragen een haarstuk wat bevestigd is met tape. Soms kan dit zelfs een aantal dagen blijven zitten. Dit geeft wel een gevoel van vrijheid, je kan het zelf op en afzetten. Maar dit hoeft niet iedere avond. Je kan met dit systeem ook slapen.

Ook gebruiken we deze bevestigingsmethode wel in combinatie met clips. Bijvoorbeeld wanneer er aan de voorcontour te weinig haar aanwezig is. Wij adviseren bij gebruik van het haarstuk op déze manier, hier niet mee te slapen.

Bevestigen met clips

Een systeem wat overdag gedragen wordt maar waarmee niet geslapen kan worden. Deze haarwerken kunnen zeer gemakkelijk zelf op en af gezet worden. Het heeft een goede pasvorm en houvast.

Zelfs een fikse windkracht kan getrotseerd worden! Deze bevestigingsmethode wordt vaak geadviseerd bij mensen die beginnen met het dragen van een haarwerk.

Bevestigen door verlijming

Als men op geen enkele manier zelf bezig wil zijn met het haarstuk en de bevestiging daarvan, is het verlijmen van een haarstuk met de hoofdhuid een prima oplossing.

Er wordt een precieze mal gemaakt van het gedeelte wat opgevuld moet worden. Het eigen haar wordt op die plek weg geschoren. 1 x per 5 á 6 weken komt de klant terug in de salon om het haarstuk los te halen, de huid en het haarstuk schoon te maken en deze weer opnieuw te plaatsen. Het haarstuk zit als een 2e huid over de hoofdhuid heen en geeft een gevoel van vrijheid doordat het vrijwel onzichtbaar is en je er álles mee kan doen. Wanneer je kiest voor dit systeem kan dit met haarstukken van echt haar, Vital Hair of Cyber Hair. Bij dit systeem draag je 2 tot 4 haarstukken om en om. Dit voorkomt slijtage en zodra de ene af gaat ligt er een volgende klaar om direct bevestigd te worden. Ook kunnen we kiezen voor een z.g. ‘pull away systeem’; Deze haarwerken draag je 4 tot 6 weken. De haarstukken kan je maar 1 x dragen en worden direct weggegooid na het verwijderen (deze folie is zo minuscuul dun. Is nagenoeg onzichtbaar en wordt direct stuk getrokken bij het loshalen) Hierbij gaan we uit van 10 haarstukken per jaar. Het is afhankelijk van de zuurgraad van de huid en de omgang met het haarstuk hoe lang deze bevestigingsmethode blijft zitten.