Stichting Haarwensen

 
Door Laura van den Berg 6 jaren geledenGeen reacties
Home  /  Geen categorie  /  Stichting Haarwensen

IMG_1743

 

 

 

 

 

 

Kort geleden heb ik weer een steunpunten vergadering gehad van Stichting Haarwensen.
Wat voor mij een goede aanleiding was om daar eens een stukje over te schrijven.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik zó ontzettend trots ben, om bij deze inspirerende groep haarwerkers te horen. Stuk voor stuk ervaren vakgenoten die met al hun ervaring maar 1 ding na streven, het mooi maken van mensen – in dit geval kinderen tot 18 jaar – die door wat voor een reden dan ook geen haar meer hebben. En daarom op medische indicatie een haarwerk nodig hebben.

Mijn grote inspirator Yvonne de Boer heeft 8 jaar geleden de stichting opgericht. Zij heeft een kapsalon en haarwerksalon in het AMC en kwam daardoor regelmatig in het EMMA kinderziekenhuis. Daar zag zij dat het ene kind een prachtig haarwerk liet aanmeten en het andere kind, die dat ook heel graag zou willen, maar waarvan de ouders dat niet konden betalen.
Dit moest anders, vond Yvonne en heeft haar ideeën uitgewerkt en de juiste mensen om zich heen verzameld om Stichting Haarwensen op te kunnen richten. Het resultaat mag er inmiddels wezen.
De stichting staat als een huis en is een gezonde en daadkrachtige stichting die inmiddels zo’n 150 kinderen per jaar van een prachtig haarwerk voorziet.
Van kinderen die door de behandeling met chemotherapie hun haar verliezen tot kinderen die een tijdelijke of een chronische haarziekte hebben.
Ieder kind tot 18 jaar mag bij Stichting Haarwensen een haarwerk aanvragen.

Iedere keer als ik het haarwerk na een bestelling binnen krijg, kijk ik likkebaardend in de doos.
Het is allemaal even prachtig en mooi. Dit haar is het beste van het beste!
En nu zijn de volgende stappen gemaakt!

Voor kinderen die geen heel haarwerk willen / kunnen dragen, zijn er een soort haarbanden ontwikkeld die zij kunnen dragen in combinatie met een mutsje / sjaaltje. Dus het lijkt of je eigen haar onder het mutsje uitkomt. Het ziet er super natuurlijk uit en zit comfortabel.

Maar een ontwikkeling waar ik heel blij van wordt is het ontwerp van het haarwerk die specifiek voor jongens wordt gemaakt. Strak opgeknipte bakkebaarden, mooie korte nekpartijen, plat geknoopt…..
Hier kunnen we echt een mooie jongenscoupe van knippen!
Inmiddels zijn ook de richtlijnen voor de lengte van vlechten anders geworden. Er is namelijk ontzettend veel vraag naar haarwerken met een lange haarlengte. Vandaar dat er met klem gevraagd wordt om lang haar waarvan de lengte 30 cm is. Alle korte lengtes worden natuurlijk ook gebruikt, voor kortere coupes en jongens haarwerk.

Dat er zoveel moois gemaakt wordt en dat ieder kind tot 18 jaar hier gebruik van kan maken, ongeacht wat de reden is, waardoor zij hun haar verliezen…….
Daar wordt ik warm en blij van en vooral trots dat ik deel uit maak van deze enthousiaste en bevlogen vakmensen……..
Dus onthoud de naam van Stichting Haarwensen!

Op 5 mei 2016 bestaat onze kapsalon 50 jaar! Dit laten wij natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en daarom staat deze week van 2 tot 7 mei in het teken van ons bijzondere jubileum. De Stichting Haarwensen loopt als een rode draad door onze feestelijkheden heen!
Morgen op maandag 2 mei wordt iedere klant die haar vlecht doneert voor Stichting Haarwensen gratis geknipt en geföhnd. Daarnaast ontvangt zij het boekje van de stichting; Nieuwe haren voor Sara. Wij doneren deze dag de helft aan euro’s van iedere knipbeurt. Ook staan er de gehele week speciale donatie-spaarpotten. Wij hopen dan ook dat we een mooi bedrag aan het einde van de week kunnen overmaken naar Stichting Haarwensen.

 

Blog groetjesdownload

 

Categorie:
  Geen categorie
dit bericht was gedeeld: 0 keer
 000

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden