Haardiagnose salon

uit een gezonde hoofdhuid groeit gezond haar
Home  /  Kappers  /  Haardiagnose salon

Onze filosofie: “gezond haar groeit uit een gezonde hoofdhuid”, staat altijd voorop. Met haar wat in een zo goed mogelijke conditie is, liggen alle creatieve mogelijkheden open. Tegenwoordig komen klachten als eczeem, allergieën, overgevoeligheid, een geïrriteerde hoofdhuid, haaruitval, vet of juist droog haar, huidschimmels en allerlei huidziektes steeds vaker voor. De oorzaak daarvan kan niet altijd eenvoudig worden opgelost door alleen een andere shampoo te gebruiken. Het kost in veel gevallen iets meer tijd en aandacht… En kunnen wij in een aparte ruimte van de salon, speciaal hiervoor ingericht een hoofdhuidanalyse doen.

De analyse

We beginnen bij de basis: Want… uit een gezonde hoofdhuid groeit gezond haar…

Door de jaren heen zijn veel dingen in onze maatschappij verandert. Leef en eet gewoontes, meer stress, tekort aan lichaamsbeweging en ontspanning. Een groeiende industrie, technologische vooruitgang enz. Steeds meer mensen ondervinden hier vaker óók de negatieve kant van.

Laura van den Berg is één van de specialisten die zich hiermee bezig houdt. Zij heeft een aantal jaren werkervaring op het medische vlak, voordat zij in de salon als haarconsulente en haarwerkspecialiste ging werken. Inmiddels is er nog een specialiste in de salon aanwezig die een goed advies kan geven bij verschillende haar en hoofdhuidproblemen. In een afgesloten en speciaal hiervoor ingerichte ruimte bekijken zij waardoor klachten mogelijk veroorzaakt zouden worden. Maar vooral ook hoe het haar en de hoofdhuid in een zo goed mogelijke conditie terug gebracht kan worden en kan worden behouden. De vragen over kleuren en omvorming, welke behandelingen verstandig zijn en welke juist niet zullen wij kritisch bekijken en beantwoorden.

Om een goed beeld te krijgen van de conditie van het haar en de hoofdhuid, beginnen we met een analyse van de huid en haarwortels. Dit gebeurt met een  geavanceerd apparaat; de scoop. Met een lens wordt de hoofdhuid zo’n 200 keer vergroot en weergegeven op een beeldscherm. Hierop kan je mee  kijken. Vaak is duidelijk te zien wat er aan de conditie van de huid verbeterd kan worden.

Bijvoorbeeld; een tekort aan bloedtoevoer in de huid, op één hoping van afvalstoffen zoals talg en transpiratie. Maar ook achter gebleven deeltjes van haarverzorgingsproducten. Die daardoor de haarfollikels kunnen verstoppen, enz. Als de oorzaak van de klachten duidelijk zijn dan is een gericht advies makkelijker te geven. Dit kan een aangepast product gebruik zijn, maar ook bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of dermatoloog… Wij hebben een goed contact met diverse artsen en specialisten in de regio. Overleg met hen kan in sommige gevallen essentieel zijn. De analyse duurt  ongeveer een uur. Je krijgt in die tijd een beeld waardoor de klachten veroorzaakt kunnen worden, en wat je daar aan kan doen. Natuurlijk is dit advies geheel vrijblijvend.

Vorderingen

Wij adviseren een aantal periodieke controles om vorderingen goed bij te kunnen houden. Alle veranderingen van het haar en de hoofdhuid houden we bij. Alle specifieke gegevens worden in klantendossier beschreven zoals; medicijngebruik, werkomstandigheden, leef en eet gewoontes, product gebruik, conditie van het haar en de hoofdhuid, enz. Eigenlijk alles wat direct en ook indirect van invloed is op de hoofdhuid, haargroei en haarkwaliteit.

Is uw haar geschikt voor chemische behandelingen?

Is mijn haar geschikt?

Vraag je je af of je haar kwalitatief goed genoeg is om een chemische behandeling te ondergaan zoals kleuren, permanenten of omvormen?

Er zijn verschillende mogelijkheden, waarin wij graag adviseren.

De  persoonlijke begeleiding vinden wij belangrijk. Zeker als de haarkwaliteit en/of de structuur van het haar zo slecht is, dat een chemische behandeling normaal gesproken afgeraden wordt. Dan gaan we in overleg met de kleur / permanent specialist bekijken welke mogelijkheden er zijn om het haar te verbeteren. In onze salon hebben wij met diverse producten de mogelijkheid om de diepere vezel laag in het haar te herstellen. Zodat we het haar op een verantwoorde wijze, in een goed model kunnen brengen. Soms is het echter verstandig om even te wachten met een chemische behandeling. In dat geval kijken wij hoe we je haar het beste in model kunnen brengen tijdens zo’n overbruggingsperiode. Meestal is het zo dat in deze situaties het geduld beloond wordt met een betere haarkwaliteit. Waar je dus op de lange duur alleen maar meer plezier en gemak van hebt.

Moet ik hier altijd rekening mee houden?

Een hoofdhuidprobleem is iets wat door allerlei omstandigheden zomaar ineens de kop op kan steken. Als je in onze salon adviezen en /of aanwijzingen hebt gekregen waarmee de problemen verminderen of zelfs verdwijnen, is het raadzaam om deze te blijven gebruiken. Natuurlijk wel op een manier die bij je past. Onze ervaring leert dat na een intensieve behandel periode, een tijd volgt waarin onze klanten zoeken naar “hun eigen manier”. Daardoor is je haarverzorging geen opgave, maar past het in je leef ritme. Als je een goede manier heeft gevonden om hoofdhuid klachten onder controle te houden. Heb je hier alleen maar minder snel last van. De ‘intensievere’ manier van haarverzorging is dus geen bezwaar als je beseft wat je hiermee voorkomt. In het geval van chemische behandelingen zoals verven en permanenten is het juist prettig een salon te bezoeken waar men weet hoe het beste met je haar om te gaan. Zo houden we alle bijzonderheden van de haar en hoofdhuidproblemen in het klanten dossier bij. En kunnen we bij een volgende kleur of permanent behandeling daar altijd rekening mee houden.

Behandelingen

Haardiagnosesalon

In de haardiagnosesalon zijn er diverse mogelijkheden om met intensieve salonbehandelingen de conditie van de hoofdhuid en de haarstructuur te verbeteren en te herstellen. Deze behandelingen worden eigenlijk altijd geadviseerd in combinatie met producten die je thuis gebruikt. Het mes snijdt zo aan 2 kanten:

 • Je producten voor thuisgebruik hebben een snellere werking
 • Je kunt een sneller resultaat verwachten
 • Je krijgt een intensievere begeleiding in onze salon
 • Veranderingen op de huid en aan het haar worden sneller opgemerkt
 • Wij kunnen direct reageren op de veranderingen aan je haar en huid, En daardoor sneller ingaan op wat het haar en de huid nodig hebben.
 • Bij behandeling met medicinale producten van je arts, kunnen wij het precies daar aanbrengen waar dat nodig is. Dit versterkt alleen maar genezing of herstel proces.

De hoofdhuid massage

Deze wordt vooral gegeven bij een hoofdhuid die strak en gespannen aanvoelt. Bij een tekort aan doorbloeding en verhoogde spierspanning van de hoofdhuid. Deze massage geeft een totale ontspanning waarna je jezelf weer energiek en de hoofdhuid rustiger voelt.

Na het haar eerst gereinigd te hebben volgt een hoofdhuid massage van ± 20 min. Daarna wordt er in de lengtes van het haar nog een intensief masker aangebracht om de haarkwaliteit te verbeteren. Het hoofd wordt afgedekt met een warme doek en dit blijft een aantal minuten inwerken. Na het uitspoelen volgt nog een serum voor de hoofdhuid, die de doorbloeding en de cel opbouw activeert en stimuleert.

Er zijn ook heel veel intensieve en kortdurende behandelingen mogelijk die je gemakkelijk kunt combineren met uw normale kappersbezoek.

Producten

In de Haardiagnose salon werken wij met de producten van Mediceuticals®. Deze serie is specifiek ontwikkeld voor klachten als haaruitval, schilfering, verstoppingen en overgevoeligheden.

Met de meest geavanceerde technologie en wetenschap ter wereld ontwikkelt Mediceuticals® haar- en hoofdhuidverzorgende producten.

Mediceuticals® beschermt en activeert het levende deel van het haar. Science en Research op zijn best, verrijkt met de hoogste kwaliteit en de meest pure grondstoffen, samen een technologisch superieur product voor uw haar en hoofdhuid. Mediceuticals® Uniek proces garandeert een optimale werking van de natuurlijke ingrediënten om de hoofdhuid en het haar te verzorgen of te herstellen. Mediceuticals® is niet op dieren getest, bevat geen pvp en is hypoallergeen.

Dermatologie voor kappers

Laura van den Berg heeft een heel specifieke opleiding gevolgd voor het signaleren van wel heel bijzondere haar en hoofdhuidproblemen. Bij U-Consultancy, een opleidingsinstituut voor beroepsgroepen die direct met de huid in aanraking komen, heeft zij intensieve trainingen gevolgd bij vooraanstaande dermatologen uit heel Nederland. Als kapper en haarwerkspecialist hebben wij een signalerende functie omdat wij met regelmaat bij onze klanten op het hoofd mogen kijken. Duidelijke communicatie en/of overleg met huisartsen en dermatologen over problemen met het haar of de hoofdhuid is voor ons dus geen enkel probleem. Hiermee kunnen we alleen maar onze klanten beter informeren en duidelijkheid geven. Communicatie is hier hét keyword!

Hilbersplein 27-29, Beverwijk

Loop gerust even binnen. Bel 0251 234041 voor een afspraak of maak een online afspraak.

Online afspraak maken

Openingstijden

 • Maandag GESLOTEN
 • Dinsdag 9.00 - 17.30
 • Woensdag 9.00 - 17.30
 • Donderdag 9.00 - 17.30
 • Vrijdag 9.00 - 19.00
 • Zaterdag 9.00 - 16.00

De kapsalon werkt mét en zonder afspraak. In de haarwerksalon en make-up studio werken wij altijd op afspraak.