Skip to main content
HaarwerkenMutjes

Mutsjes versus Haarwerk

Mutsjes versus Haarwerk

De meesten klanten bij ons in de salon kiezen voor een combinatie van deze twee.

Wanneer je hoort dat je je haar gaat verliezen door de behandeling met medicatie / chemo therapie schiet bij iedereen wel door haar hoofd….. en dan….. wat wil ik? Voor de ene persoon is dat helemaal geen issue, zij kiest voor haarwerk, een ander kiest liever voor mutsjes.

Het haarwerk kunnen we zo maken, dat verschil met het eigen haar bijna niet te zien is.

Wat ik van klanten hoor, is dat zij het fijn vinden dat ze er daardoor niet ziek uit zien en ook minder geconfronteerd worden met hun uiterlijke veranderingen. Maar ook met mutsjes, sjaals en andere hoofdbedekking kan je er prachtig uitzien.

In onze salon hebben we zo’n grote collectie dat we voor iedereen de juiste hoofdbedekking hebben die bij past bij jouw eigen stijl! Toen ik in 1998 in de salon bij mijn schoonouders kwam werken, was er qua keuze in mutsjes hélemaal niets! Tuttige mutsjes en duffe kleuren en met een pasvorm die maar zó zó was. Gelukkig is dat inmiddels helemaal anders geworden. Tegenwoordig gaan wij met de seizoenen mee en hebben we een voorjaars / zomer collectie en een najaar / wintercollectie.

Met passende kleuren / prints die je mooi kan combineren met de kledingstijlen van dat moment. En ook de stoffen zijn steeds zachter, zitten heerlijk comfortabel, zonder in te leveren in model en uitstraling. Een ultra zacht mutsje met de meest mooie details of juist een mutsje wat mooi is van eenvoud, maar door kleine plooitjes of een goede print toch een beetje apart wordt.

Ik maak er wel een sport van om een heel diverse collectie in huis te hebben! Er is inmiddels zoveel keuze. Voor het kiezen van de juiste mutsjes maken we daarom ook echt een pas afspraak. Klanten komen wel spontaan binnen met de vraag, of ze ‘even’ wat mutsjes uit kunnen zoeken. Maar liever maak ik net als bij het uitzoeken van haarwerk hier even tijd voor. Omdat onze ervaring inmiddels leert, dat het toch wel de moeite waard is, rustig te bekijken en te passen, welke soort hoofdbedekking het meest fijn zit en het beste bij je hoofdvorm past! Daarbij wil ik niet dat iedereen met dezelfde mutsjes rondloopt die bij ons in de salon een mooie hoofdbedekking aangeschaft heeft en probeer ik zoveel mogelijk enkele stuks op voorraad te hebben. De basis collectie hebben we altijd wel in huis, maar de bijzondere prints die passen bij de trends van het seizoen, daarvan zijn er maar een paar.

“Wat is er eigenlijk zo bijzonder aan de mutsjes die bij jullie in de salon verkocht worden?”, hoor ik vaak! Dat is eigenlijk een combinatie van verschillende dingen…. Als eerste de pasvorm, vaak is deze iets dieper en valt het wat langer/ lager in de nek. Daardoor heb je geen of minder last van een “kaal nekkie”. Het hoofd is helemaal bedekt. Verder is er nog de stof. De super zachte materialen die fijn aanvoelen aan de huid die toch vaak al wat gevoelig is. Als laatste is het model belangrijk. Door het gebruik van plooien, randjes, stiksels en prints kun je optisch het hoofd een vorm geven waardoor het lijkt of er onder het mutsje nog wat haar zit. De vorm van de hoofdbedekking geeft dus volume aan het hoofd. Het is daarom zo belangrijk de juist vorm mutsje te kiezen, bij jouw hoofdvorm!

Dat is dus precies de reden dat wij een pas afspraak willen maken voor het uitzoeken van mutsjes. Met een pasmutsje over het eigen haar / hoofd, kunnen we hygiënisch passen en toch een persoonlijk advies geven.

Soms betaald de zorgverzekering zelfs mee!

Er zijn verschillende zorgverzekeraars die een budget in hun pakket hebben opgenomen voor hoofdhuidbedekking. Vaak zijn dit wel de aanvullende verzekeringen, maar het is toch zeker de moeite waard even te checken hoe jouw verzekering daarin aanvult. Mocht je zo’n vergoeding kunnen declareren, dan regelen wij de declaratie óf de administratie hieromheen.

Dus wil je een pet een klep, die niet alleen je ogen, maar ook je gezicht beschermt tegen de zon, een mutsje voor het sporten of juist om mee te slapen of misschien iets voor bij íedere óf juist een speciale outfit. Wellicht hebben we iets wat helemaal bij je past!

Bekende merken die we altijd in de salon hebben zijn: Christine HeadWear, Mooi Hoofd, de collectie van Elle Wille, Modixx Headwear en NJ. Prijzen variëren van € 12,95 tot € 70,-. Natuurlijk hebben we ook voor heren en kinderen verschillende mogelijkheden.
(Bekijk hieronder de nieuwste collectie van Christine Headwear)

Dus voel je welkom voor het maken van een vrijblijvende pasafspraak. Ik zie je graag in de salon!

Kunnen we je ergens mee helpen?

“Ben jij door omstandigheden toe aan een heel of gedeeltelijk haarwerk? Dat is natuurlijk niet niks en wij kunnen dan ook heel goed begrijpen als je met allerlei vragen zit. Weet dat wij je graag op weg helpen, du neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord of nodigen je van harte uit in onze haarwerksalon.”

Laura van den BergEigenaar en haarwerkspecialist